Giulia Veloce Q4 280KS – Prava fabrika osmeha
Posle iskustva sa visokim SUV vozilima i vožnje Škode Kodiaq, tražio sam nešto što zaista vraća onaj iskonski osećaj za volanom. Tako je stigla ona – Giulia 2.0 Turbo Q4 Veloce sa 280 konja. Prelazak iz Kodiaqa u ovako nisku i preciznu mašinu je bukvalno kao prelazak u drugu dimenziju. Auto je prava fabrika osmeha pri svakom dodiru gasa!
5
1

Pozdrav! Da predstvim svoju italijansku lepoticu. Ovo inače nije prva Alfa koju sam imao. Pre tačno 10 godina, moja prva automobilska ljubav bila je Alfa Romeo GT. Dosta se vozila izmenjalo od tada (poslednji je bio Kodiaq), ali eto nas ponovo tamo gde je sve i počelo! Tražio sam nešto što vraća onaj iskonski osećaj za volanom, i tako je stigla ona – Giulia 2.0 Turbo Q4 Veloce sa 280 konja. Od opreme ima sve što se poželeti može, ali razlog zašto je ovo potpuno drugačija zver na putu je onaj famozni Pack Performance paket. Adaptivno vešanje, mehanički šper diferencijal na zadnjoj osovini i velike crvene Brembo čeljusti jednostavno menjaju kompletan DNK automobila i ponašanje u krivinama. Da ne bi ostalo sve samo na fabrici, morao je da padne i jedan ozbiljan update. Pre neki dan smo zavrnuli rukave i osvežili kočioni sistem. Spakovali smo nove Rotinger GL T5 bušene diskove i Brembo Low-Met pločice. Iza Alfinog točka ovi bušeni diskovi sa crvenim čeljustima izgledaju apsolutno brutalno. E sad dolazimo do najvećeg paradoksa. Trenutno imam 280 konja koji vrište ispod haube, a ja vozim kao da imam 80! U toku je onaj psihički najbolniji proces "uhodavanja" kočnica od 300 kilometara. Milujem papučicu, pazim na svaki pritisak, vozim penzionerski do Valjeva i nazad, a auto se verovatno pita da li sam normalan. 😂 Sledeća stavka su zimske gume da se Q4 pogon iskoristi kako dolikuje čim krenu minusi. Nadam se da se viđamo uskoro na nekim druženjima i skupovima sa svim zaljubljenicima u Alfu. Toliko za prvo javljanje, čitamo se na forumu! 🍀
7
3 komentara
Prijavi se da pročitaš celu diskusiju
Garaža, eventovi i diskusije ljubitelja automobila na jednom mestu.